2014. január 26., vasárnap

1.rész

Barátságos srác...jah, nem


-Te ne szórakozz velem! Utoljára mondom, add ide a pénzed!
Hát igen ő Amber. A suli ''szépikéje'', de mi csak a háta mögött ''szörnynek'' hívjuk. Mondjuk, megérdemli ezt a becenevet. Azok a diákok rettegnek tőle, akiknek nincs hírnevük. Egyszóval nyomik. Közöttük én is. Hurrá…
-Már tízszer elmondtam. Nem hoztam magammal.
-Te kis… !
Látszott rajta, hogy kiakasztottam. Vagy százszor elmondtam neki, hogy reggel ''véletlen'' elfelejtettem pénzt rakni a táskámba. És ezen ment fel a pumpája. Tehetek én erről? Na, jó, igen… Hirtelen megfogott a vállamnál és ellökött.
-Hol a pénz?
-Süket vagy? Hagyjál már békén! Nem vetted észre, hogy Lisán és Charlotton kívül szinte senki nem áll veled szóba? Nem véletlen! Vegyél vissza és talán lesznek barátaid!
-Ezt nem kellett volna… - Szólt közbe Charlotte
Na, most akadt ki az idegességet mérő órám. A suli egyik legmenőbb diákját ilyen szinten felhergeltem...Ebből jó nem fog kisülni. És az elméletem bevált! Amber felállított a hajamnál fogva és a jobb kezét akarta lendíteni, mikor… mikor egy fiú megállította?
-Mondd, csak kinek képzeled magad? Egy ártalmatlan lányt bántasz?
A fiú rám nézett és elmosolyodott. Wooow! Már két éve ebbe a gimibe járok, de még egy fiú sem mosolygott rám így. Na, ezt is megéltem. Mi lesz a következő csoda? Pink unikornis jön értem a suliba? Repülünk és szivárványt húzunk magunk után? Na, jó. A hülye szót pont rám találták ki.
-Chh… Mi vagy te? Az apukája, hogy így véded? Felőlem!
Kirántotta a csuklóját a srác szorítása közül és továbbindult a két gráciával együtt. Utánuk néztünk, addig, ameddig be nem fordultak a szekrényeknél. Ekkor a megmentőm lehajolt, hogy felsegítsen. Közelről még helyesebb!
-Jól vagy?
-Persze. Köszönöm, hogy segítettél. Egyedül nem tudtam volna lerázni.
-Szívesen. Egyébként a nevem Lysander.
-Yumi vagyok. Ne haragudj, de nekem mennem kell. Éppen hazafelé indultam.
-Elkísérhetlek? Hátha találkozol Amberrel út közben.
Bólintottam és az ajtók felé vettük az irányt. Igaz csak tízpercnyire lakom a sulitól, de az alatt az idő alatt rengeteg dolgot tudtam meg Lysanderről. Például, hogy szereti a viktoriánus divatot és van egy bandája az egyik barátjával. De klassz! Ezek szerint a gimi egyik legmenőbb pasija kísér haza. Na, jó! Hol van a pink unikornisom?
-Yumi! Akkor megbeszéltük?
-Mit? Bocsi elbambultam.
-Azt látom. Akkor este van kedved eljönni, megnézni a próbát?
Nem hiszem el! Elhívott megnézni a próbájukat a barátjával! Miért nem repülök még az égen és húzom magam után a szivárványcsíkot?
-Természetesen!
-Remek. Akkor kilencre itt vagyok érted. Légy jó addig. Szia!
Integetve fordult sarkon és visszafelé indult el. Ugrálva mentem fel a szobámba, egyszer sikeresen is megbotlottam a lépcsőn. Orra buktam… Klassz! Fájó orral igyekeztem a kis vackomba. Sietve rohantam a szekrényemhez és felvettem egy fekete egybe szoknyát, egy fehér sállal. Éljen a változatosság! Szinte mindig fekete és fehér cuccokban mászkálok. Sőt! A szobám falai feketék, fehér bútorokkal... Oké überbéna vagyok! Az órám még csak hatot mutatott, ezért leültem a gépemhez. Bekapcsoltam a skypeot és ''örömmel" láttam, hogy, aki fent is van mind elfoglalt. Inkább keresek eladó pink unikornist.

Kilenc előtt egy kicsivel csengettek. Gyorsan lesiettem (közben bevertem a kis lábujjam az egyik székbe) és már nyitottam is az ajtót.
-Indulhatunk?
-Persze, csak még felhúzom a cipőmet. Addig gyere be. - Lysander beljebb jött és nézelődött, amíg én próbáltam a lábamra feltuszkolni a magas talpúm.
-Nagyon szép házatok van. A szüleid itthon vannak?
-Anyu és apu külföldön dolgoznak. Csak néha látogatnak haza. Na, de kész vagyok! Indulhatunk.
Látszott rajta, hogy egy kicsit meglepődött, de ennek ellenére kinyitottam az ajtót és indultunk is. Visszamentünk a suliba. Ez negyed tízkor is nyitva van?! Lehidalok… Pár métert mentünk utána megálltunk a pince előtt. Lys egy kulcsot húzott ki a zsebéből, berakta a zárba és elfordította. Benyitott és felkapcsolta a lámpát. Fura zajra lettem figyelmes. Az ajtó előtti lépcső alján egy másik fiú bütykölt valamit. Megindultunk lefelé, én pedig szorosan Lysander mögött haladtam. A két fiú lepacsizott egymással és Lys bemutatott a barátjának.
-Ő itt Yumi. Én hívtam meg, hogy megnézze a próbát. A másik fiú rám nézett és elvigyorodott. Ja, nem. Az inkább vicsor volt.
-Gratulálok! Engem esetleg nem tudtál volna megkérdezni? Egy ilyen kis liba csak ne nézze végig, ahogyan gitározok! - A reakciója kissé meglepett. Ez az ember ilyen heves természetű? Juj...
-Castiel! Ezt hagyd abba! Miért kell ilyennek lenned? - Az előbbihez képest Lysander hangja nyugodt volt teljesen. Miért báj, izé, Castielnek, ha nézem? Amúgy sem sz én ötletem volt!
-Miért nem kérdeztél meg? Tudtommal mindenről közösen döntünk!
-Esetleg…
-Neked csönd Viki! - Intett le csak úgy Castiel. Na jó! Ez a gyerek nekem egyre unszimpatikusabb!
-Már elnézést, de… Viki?
-Viki, viktoriánus. - Ezt meg honnan a sunyiból veszi? Úgy nézek én ki, mint egy aproncs szoknyás, parókás, púderes nő?! De most komolyan...?
-De én nem hordok viktoriánus ruhákat.
-Csak nézz magadra! Ki járkál ilyen göncökben? - Néz végig rajtam szinte már nyomulósan. Ember, közel van a fejed hozzám!
-Én! - Fújom fel az arcomat és bevetem a márpedigénbesértődök formát.
-Nyugalom.Castiel, beszélhetnénk? - Félrevonultak a sarokba. Most őszintén. Castielből árad a kedvesség… hogy lehet valaki ennyire szemét? Viki? Akkor inkább Micky! Micky egér legalább fekete, fehér. Na, jó a piros nadrágja nem számít. De ő fiú, a francba is! Nincs olyan mesekark-
-Viki! Akarsz lenni a menedzserünk?

5 megjegyzés:

  1. Te hazudós vagy :p! A hülye szót rám találták ki! Én szoktam egész nap csillámpónikról álmodozni akiknek szivárványhányásos a sörényük, és szivárványt finganak. Ezt mondtam a matektanáromnak amikor bejelentette, hogy egy hétre elutazik: "Yé! Megjött a szivárványhányásos, szivárványt-fingós überronda csillámpónim? Szállj az égre, szállj! A boldogság elönti lelkem! Szivárványhányásos lettem!" Sza'l... :D I'm idiot!

    VálaszTörlés
  2. Kedves író...te a lelki társam vagy XD :D én is pont ilyen hibbant vagyok és csillámpónikról meg unikornisokról beszélek plusz én is a Yumi nevet használom :)

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Mikor azt olvastam hogy keresek egy eladó pink unikornist majdnem elsírtam magam a röhögéstől

    VálaszTörlés
  5. Xn Play Free Demo - Xn Arena - Play free Demo - xn
    Xn Play Free 메리트 카지노 주소 Demo - 제왕카지노 Xn Arena - Play free demo. deccasino More Information. Xn Play Free Demo. More Information. Xn Play Free Demo. More Information.

    VálaszTörlés